Buikdansen

De oriŽntaalse dans of 'raks sharqi', bekend als buikdansen, is een prachtige vrouwelijke dans die ook in het Westen steeds meer terrein wint. Geassocieerd met prachtige kleding, vibrerende shimmy's en slangachtige bewegingen.

Buikdansen is een oeroude dansvorm. Naar men denkt zijn oorspronkelijke tempeldansen voor de verering van de godin door zigeuners verspreid over landen als Egypte, Turkije, Marokko, TunesiŽ. De bewegingen worden gestuurd vanuit de buik en het bekken; je centrum. Hoewel de nadruk ligt op heupen en bekken, is je hele lichaam in beweging en worden alle spieren gebruikt. Zodoende kom je er lekkerder, soepeler door in je vel te zitten.

Doordat je met een scala aan bewegingen, gevoelens en emoties je eigen dans kunt vormgeven, kom je bij je eigen kracht en sensualiteit. Het maakt dan ook niet uit hoe oud je bent of hoe je eruit ziet; groot, klein, dik, dun, blond, donker. Deze dans haalt je kracht en schoonheid naar boven. Bovendien is het een manier van lichaamsbeweging waar je vrolijk en energiek van wordt.