Zinderende Zomerworkshops!!

7 Superleuke, boeiende en feestelijke workshops van 7 verschillende geweldige docenten om de zomer mee te vieren!

Iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.


21 juli, Germaine, Malaya Leff

Laat je onderdompelen in de vrolijke en flirterige sfeer van de folkloredans Malaya Leff. Germaine neemt jullie mee in deze dans die wordt gedanst in havens van Alexandrië. Waar de dames al kauwgom kauwend en heupwiegend de omgeving het hoofd op hol brengen in hun vrolijke, korte, felgekleurde jurkjes vol ruches. Je mag je uitdossen voor deze workshop, maar het hoeft niet.  Als je geen Malaya Leff doek hebt, dan is het handig om een grote omslagdoek mee te nemen. Deze gebruiken we tijdens het dansen. 

Kom genieten van de baladi muziek, de vrolijke sfeer en losse, leuke uitdagende moves. Na een korte uitleg, opwarming en een korte, eenvoudige choreo krijg je tijd om vanuit deze choreo verder te experimenteren en plezier te maken met deze folklore dansvorm. Ook leuk om je dansvriendinnen mee te nemen. We maken er een feestje van!


28 juli, Nansi, Dansen van top tot teen

 We dansen op en neer langs de verticale as in ons lichaam met af en toe een stoot onder de gordel of een stomp in de maag. Ook is er tijd voor rustige wendingen en het ontdekken van verrassende combi’s, die je vaker kunt toepassen, bijvoorbeeld in een drumsolo.

 Neem een comfortabele outfit en een bijpassende heupsjaal mee voor deze ontdekkingstocht door de lagen van je lijf!

 

4 augustus, Gerie, Magie van de diva

We gaan op zoek naar de magische kant in onszelf en die is meestal kleuriger, grootser, sprekender en sprankelender dan onze dagelijkse vertrouwde ik. We beginnen met gangbare buikdans bewegingen die je afwisselend zacht/klein en krachtig/groot maakt. We leren een aantal combinaties en oefenen met improvisatie opdrachten. Dan is het tijd om de magische glans aan te brengen en onze Diva's tot leven te brengen. Zoals je van Gerie gewend bent geeft ze heldere uitleg bij de bewegingen en krijg je variaties op verschillend niveau aangeboden zodat de workshop geschikt is voor beginners en gevorderde deelneemsters.


11 augustus, Patricia, Aarding en sensualiteit

Dansen met je voeten stevig op de aarde. Door contact te maken met je voeten en je 'wortels' voel je je stabieler in je dans én van binnen. Je creëert een veilige basis waarin je sensualiteit vrijuit kan stromen en bewegen. 

De workshop is te volgen voor alle niveaus. Er is indien nodig uitleg van de techniek, maar de focus ligt vooral op de fysieke en emotionele sensaties en ervaringen. 

Patrisha is een ervaren buikdanseres uit Zaandam die buikdans, mindfulness, zelfliefde en spiritualiteit in haar lessen en workshops samenbrengt. 


18 augustus, Kyria, Draaien zonder duizeligheid

Wordt je duizelig van draaien en zou je dit graag onder de knie willen krijgen? Ontrafel het geheim van draaien en leer alternatieven en varianten waarmee je niet of minder duizelig wordt! In deze workshop leer je welke elementen je nodig hebt om vol vertrouwen te draaien. We maken gebruik van technieken uit klassiek ballet en moderne dans. Vervolgens werken we aan bewegingen die de dynamiek van een draai hebben, zonder dat je echt een draai maakt. Het is aanbevolen om balletschoentjes of iets waarop je voeten makkelijk kunnen schuiven te dragen.

Over Kyria:

Buikdansen is mijn grootste passie maar ik volg ook graag lessen in andere dansvormen. In mijn workshops en lessen focus ik op improvisatie en expressie. 


25 augustus, Sadiya, ATS

ATS (American Tribal Style) is een geimpoviseerde groepsdans met invloeden van over de hele wereld: buikdans, flamenco, afrikaans, indiaas, noem maar op. Het is een dans van zusterschap en woman power. De workshop is geschikt voor alle niveaus en voor iedereen die plezier heeft in samen dansen.


1 september, Roos, Overgangsperikelen

Hoe stap je makkelijk en sierlijk over van de ene beweging naar de andere, van het ene been naar het andere of van de ene houding naar de andere? Zonder uit de maat te raken, de groep kwijt te raken of in de war te raken?

Dat leer je in deze workshop!

Door middel van leuke spelletjes leer je op een creatieve en speelse manier hoe je verschillende overgangen in je dans vloeiend en zonder haperingen kunt laten lopen.


Wanneer: Woensdagavond 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25 augustus en 1 september.

Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur

Kosten: €22,50 per keer, €145 voor alle 7 workshops, €127,50 voor 6 workshops, €107,50 voor 5 workshops, aparte regeling voor leerlingen die nog lessen tegoed hebben.

Locatie: Everest zaal van Klim- en Buitensportcentrum Rock Steady, Zanderijweg 12-14, Bussum

Meer info en opgave: roosbelinfante@hotmail.com

Of bel/app: 06/10473064